A HROD online képzéseit, telekonferenciáit, virtuális találkozóit, digitális workshopjait a Zoom videokonferencia szolgáltatáson keresztül teszi elérhetővé. Útmutatónkkal a Zoom kliens telepítéséhez és használatához, a digitális találkozókhoz való csatlakozáshoz szeretnénk segítséget nyújtani.


A Zoom videokonferencia alkalmazás segítségével zajló online találkozókhoz, webináriumokhoz, telekonferenciákhoz való csatlakozáshoz nincs más teendő, mint ráklikkelni a meghívó e-mailben, naptári meghívóban kapott linkre, ami valahogy így néz ki: https://zoom.us/j/1234567890.

A link közvetlenül a virtuális találkozó, képzés “szobájához” visz. A további lépéseket attól függően kell megtenni, hogy a felhasználó számítógépén futott-e már korábban a Zoom kliens alkalmazása.

Ha még nem, akkor először le kell tölteni a Zoom kliens alkalmazást, amit a meghívóban szereplő linkre való kattintás után a rendszerünk fel is fog ajánlani. A Zoom szoftvere nem foglal sok helyet, és teljes mértékben biztonságos, amennyiben a Zoom saját webhelyéről töltjük le.

Ha a felhasználó számítógépén korábban már futott a Zoom kliens, akkor egy jóváhagyást követően elindul a gépre korábban települt Zoom applikáció.

 

 

1.     Ha még sosem futott a gépen a Zoom kliens

  1. A meghívóban szereplő linkre való kattintást követően – a böngésző típusától függően – az alábbihoz hasonló ablak látható. Automatikusan – vagy a Fájl mentése gombra való kattintás után – elindul a Zoom kliens letöltése.

Ha a letöltés nem indul el automatikusan, a download here linkre kell kattintani.

Google Chrome böngészőben:

zoom download chrome 2020

Firefox böngészőben:

zoom download firefox 2020

 

  1. Miután befejeződött a letöltés, el kell indítani a letöltött állományt, a fájl nevére történő kattintással.
    A letöltött fájlt Chrome és Edge böngészőben a bal alsó sarokban találjuk, Firefoxban felül, jobbra a letöltött állományok között.

A Windows rendszer figyelmeztetés küld és engedélyt kér a futtatással kapcsolatban, amit a Futtatás gombra kattintva kell engedélyezni.

zoom futtatas engedelyezese 2020

 

  1. Számos felhasználó gépén fut telepített vírusírtó, illetve tűzfal. Ha ezek további hozzájárulást kérnek a Zoom alkalmazás telepítéséhez és futtatásához, akkor azt meg kell adni.

A telepítés 1-2 percet vesz igénybe. Az induló képernyőjén a Zoom kliens a szolgáltatási feltételek és az adatvédelmi irányelvek elfogadását kéri. Ha valaki el szeretné olvasni a részleteket, a kékkel kiemelt szövegekre kattintva teheti azt meg. Az elfogadáshoz az I agree gombra kell kattintani.

zoom agree terms and policy 2020

 

  1. A következő ablakban meg kell adni a felhasználó nevét. A résztvevők listájában ez a név fog megjelenni a találkozó alatt. Amennyiben a név alatti kérdést jóváhagyjuk, a Zoom emlékezni fog a névre és a későbbiekben automatikusan azt használja az össze találkozó során. A továbblépéshez a Join gombra kell kattintani.