Ditzendy Károly Arisztid
igazgató
társadalomkutató, közösségi tanácsadó, településfejlesztő, okl. közösségi gazdaság szakértő
+36 70 413 8478
arisztid@hrod.hu

Társadalompolitikus, tudásmérnök, néptanító, álomgyáros. Civil múlt és agyszerkezet. Közigazgatási kalandok. Közösségi gazdasági küldetés. Ember, szervezet és közösségfejlesztés. Kicsi, nagy. Gentlepunk.

Elméleti műhelyekben és a „terepen”, gyakorlati munkám során az elmúlt években elsősorban a közösségi megoldások, hálózatok vizsgálatával, tervezésével, fejlesztésével megvalósításával foglalkoztam. Társadalomkutatóként a multikulturális, majd interkulturális paradigma lehetőségeit, gyakorlati vetületeit vizsgáltam, alkalmaztam. Közösségfejlesztői, képzői, tanácsadói jövőmet a közösségi kultúra, a közösségi gazdaság és politika megértésének, alkalmazási modelljeinek és helyi, illetve társadalmi gyakorlatának építésére szánom.

Olyan emberekkel szeretek dolgozni, akik már fiatalon nagyra mernek törni, és olyanokkal akik nagyokként is mernek fiatalok maradni. Nagyok, mert már a saját álmaikat álmodják, és fiatalok mindaddig, míg fel nem adják azokat.

Ditzendyné Frank Mariann

Ditzendyné Frank Mariann
ügyvezető igazgató
személyügyi szervező, közösségi fejlesztő, tréner
+36 70 413 8476
mariann@hrod.hu

Trénernek, szervezetfejlesztőnek, közösségi fejlesztőnek nevezem magam, vagy címkéznek mások. Képzek, fejlesztek szerte az országban, igazgatom az ügyeket a csapat körül, és persze rendezem a családom életét. A négy poronttyal, kisebbekkel és nagyobbakkal bőven akad tennivaló.

Az életem mindig közösségek, "a" közösség körül forgott. A tanult szakmám ugyan a gzadasághoz köt elsősorban, az igazi kihívás számomra az, hogy a HR és a szervezetfejlesztés (OD) eszközrendszerét hogyan tudjuk a közösségi hálózatok építésének, erősítésének szolgálatába állítani. És vica versa: a közösségi kapcsolatok hálója hogyan válhat értékteremtő, megélhetést segítő vállalkozások, együttműködések, a személyes és családi boldogulás alapjává.

A HROD, mint társadalmi vállalkozás menedzsmentjének irányítása óriási kihívás számomra. Gyakran kell járatlan utat választanunk. A közösségi megoldások nemcsak a munkánk tárgyai, hanem a siker feltételei is. A tervezés és a végrehajtás csapatmunkában zajlik, de nagyon fontos az állandó reflexió az ügyfeleinkkel, partnereinkkel is. A munka folyamatos tanulás, aztán a tanultak megosztása, értékké formálása. Valahogy így...

Fabulya Edit
szakmai igazgató
művelődésszervező, mentálhigiénés tanácsadó, szociológus, közösségfejlesztő, senior tanácsadó, tréner
+36 30 338 8463
fabulya.edit@hrod.hu

Gyerekkori geller egy alföldi kistelepülés kultúrház igazgatójának lányaként, majd újabb fiatalkori, ám életre szóló behatások újabb közösségekben: kollégium, drámatagozat, táboroztatás, kortárs segítés, ifjúsági irodák és teleházak. Sok saját élmény meghatározó közösségekben és hiteles emberekkel, később közösségek építése bárhol és bármikor, sokszor ellentmondó tapasztalatok szerzése gyakorlatban és elméletben, apró településeken és országos szinten, civilben is civilként.

Vezettem intézményeket fenntartó civil szervezeteket, írtam pályázatokat, koordináltam projekteket, tartottam képzéseket, végeztem kutatásokat, neveltem gyerekeket. Dolgoztam és dolgozom ifjúsági területen, vidékfejlesztésben, oktatásban, kultúrában, terápiás műhelyben. Sok határterület, ahol a közös pont mindenütt az ember és a közösség, mert a valódi változások mindig belülről indulnak. Nem nekik csinálom, nem helyettük teszem, nem róluk szólok, hanem velük.

Tapasztalom, hogy minden ember sajátos színt képvisel ebben a világban. Tevékenységemmel ahhoz szeretnék hozzájárulni, hogy minél többen megélhessék ennek örömét egyénileg és közösségben is, ill. hogy az ehhez vezető úton – ahol nélkülözhetetlen az egyéni felelősségvállalás -, támogatást nyújtsak. Munkámat akkor tartom hasznosnak, ha az párbeszéden alapul, ha elősegíti az egyéni és a szervezeti tanulást is, valamint ha hozzájárul az ideák világa és a mindennapok közti hídveréshez. Fontos számomra az emberi méltóság, hiszek a kis lépésekben és a szerves fejlődés tartósságában. Tudom, hogy mindannyian hősök vagyunk. Hétköznapi hősök.

Földi Éva
irodavezető, pályázati partner
pénzügyi tanácsadó
+36 70 411 8468
foldi.eva@hrod.hu

Eredeti végzettségem vendéglátóipari üzletvezető, később mérlegképes könyvelővé képeztem magam. A vállalkozói szférában dolgozva szereztem a tapasztalataimat, melyeket jól tudok hasznosítani a HROD-nál. Irodavezetőként és pályázati koordinátorként a háttérből segítem, támogatom a csapat munkáját.

Fejes Annamária
közösségi programvezető, nemzetközi koordinátor, turisztikai partner, junior tanácsadó
turisztikai és idegenforgalmi szakember, nemzetközi közösségi gazdaság szakértő, közösségi fejlesztő
+36 30 225 7570
fejes.annamaria@hrod.hu

Mindig is arra vágytam, hogy a munkám ne csak irodában ülésről, aktákról és Excel-táblákról szóljon, hanem több legyen annál, egy értékteremtő hivatás, melyben közösségekkel és közösségekért, fiatalokkal és fiatalokért dolgozhatok, valamint én is kiteljesedhetek, tanulhatok tőlük.

Alapdiplomámat a Budapesti Gazdasági Főiskolán szereztem Turizmus és vendéglátás szakon német nyelven, de nem éreztem úgy, hogy ez az egy diploma betöltené tudásvágyamat, és választ adna a világgal kapcsolatos kérdéseimre. Ezért mester tanulmányaimat Olaszországban végeztem az Istituto Universitario Sophia interdiszciplináris képzésén, közösségi gazdaság specializációval. A nemzetközi környezet megtanított elfogadni és befogadni a kulturális különbségeket, eltérő világnézeteket, és kitágította a látásmódomat egy globális horizontra, ahol minden ember testvér. Megértettem és megtapasztaltam, mit jelent globálisan gondolkodni és lokálisan cselekedni. Ezzel az élménnyel gazdagodva már nem csak 100 %-ban magyar vagyok, de 100 %-ban világpolgár is – ahogy nagypapám fogalmazta nagyon találóan. Kinyílt előttem a világ, a részemmé vált.

Nagyon szerettem Olaszországban tanulni, de azzal a határozott elképzeléssel mentem ki, hogy a kint megszerzett tudást, tapasztalatot itthon szeretném kamatoztatni, ezért hazajöttem. Munkámmal szeretnék hozzájárulni a fiatal generáció tudatosabbá és felelősségteljesebbé válásához, valamint a társadalom kapcsolati és együttműködési hálójának, és a közösségek szövetének megerősödéséhez, mert hiszem, hogy csakis egy kiegyensúlyozott, jól működő közösség képes arra, hogy egyszerre biztosítson megtartó közeget, és nyisson a világ felé. A HROD pedig ideális hely számomra, hogy mindennapi munkámmal ezekhez a hatalmas célokhoz tehessek hozzá egy morzsát. Azért szeretek a HROD-ban dolgozni, mert egyszerre tanulhatok és adhatok, épülhetek és építhetek.

Ecco!

 

 

2007 - 2016 © HROD | Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ